tao masszázsHírek, aktualitások
Bemutatkozás
A masszázsról általában
Tantra masszázs
Tao masszázs
Tantra fürdő rituálé
Wellness masszázsok
Lingam masszázs - uraknak
Yoni masszázs - hölgyeknek
Oktatás
Szolgáltatások, kezelések
Elérhetőség, bejelentkezés
Linkek
Galéria

Ingyenes apróhirdető

Opciós Tőzsde Oktatás
www.opcioguru.com/opcios-oktatas
Ingyenes apróhirdető 

Svéd, -frissitő masszázs
aromaterápiás masszázsA svédmasszázs a problémák feloldásáról szól. Azáltal, hogy a testi feszültséget feloldjuk, a lélek is ellazul, örömteli állapotba kerül. Ez a test és a lélek harmóniája. A frissítő svédmasszázs lényegét: egy svéd vívó, edző által összegyűjtött, és leírt masszázstechnikák adják.
Svéd masszázsfogások alkalmazásával végzett élénkítő kezelés, mely igazi felfrissülést nyújt, energiával tölt fel, serkenti a vér- és nyirokkeringést, a görcsös izmok ellazulnak és növekszik teljesítőképességük.


A legelterjedtebb nyugati masszázsfajta. Eredeti formája ötvözi a masszázst és a testgyakorlatokat. A masszőr simító, dörzsölő, rezegtető és gyúró mozdulatokkal frissíti fel a szervezetet. Fizikai és neurohormonális hatása elősegíti az esetleges betegségek gyógyulását. A vérkeringés és az emésztés javítása érdekében – a hagyományos módszer szerint – a páciensnek is el kell végeznie néhány testgyakorlatot, de e nélkül is kiváló hatást lehet elérni vele. Csökkenti a fájdalmat (pl. stresszes fejfájást), felgyorsítja a sérülések utáni felépülést, megakadályozza a nem használt izmok sorvadását, enyhíti az álmatlanságot, fokozza az éberséget, de mindenek előtt elősegíti a relaxációt és csökkenti a stressz hatását.


Mivel szinte mindenki időhiányban szenved, így sok embernek csak egy gyors felfrissülésre,ellazulásra van ideje. Ennek a masszázsnak gyógyászati szerepe nem nagy,arra viszont tökéletesen alkalmas,hogy a napi stressz, helytelen és egészségtelen testhelyzetek(pl: irodai,számítógépes) okozta feszültséget ,izomfájdalmat feloldja. Ezek a feszültségek visszatérő, vagy állandó fájdalmat is okozhatnak, különösen a gerinc, váll, és a nyak területén. A masszázs csökkenti a fáradtságérzetet, izomfájdalmat és betegségmegelőző hatással is bír.


A masszázs masszázspadon történik.Masszázshoz illő ruhában /sort, topp/, illetve kérésre fehérneműben is lehet masszírozni.
Relaxációs masszázs


Teljes testfelületen végzett masszázs, amely a bőr és az izmok vérellátására gyakorolt hatásával javítja az általános közérzetet, regenerál, frissít. A szakképzett masszőr-terapeuta kezével olyan ingerületeket gerjeszt a szövetek érzékelő idegvégződéseiben, amelyek az agyat hormontermelésre serkenti és harmonizálja a vegetatív idegrendszer tevékenységét, oldja a feszültséget, enyhíti a stressz hatásait.

Sokak számára az ellazulás, relaxáció nehéz feladat.
A masszázs aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ezzel ellensúlyozza a test stresszre adott negatív válaszreakcióit, feloldja az izmok akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását, jobb alvást biztosít.
Mézes masszázs

A mézes masszázs a méz gyógyító erejét hasznosító módszer a szervezet tisztítására, méregtelenítésére, ideális módszer a teljesítmény és az általános jóérzés fokozására is.

Reflektorikus úton fejti ki fájdalomcsillapító, izomlazító, immunrendszer erősítő és egyúttal salaktalanító hatását, emellett erősíti az idegeket és az emésztést. A méz segít szabályozni a test energiaáramlását és visszaállítani az egészséges egyensúlyt. Ezentúl bőrszépítő hatású: rövid időn belül megerősíti a testkontúrokat, feszessé teszi a bőrt, javítja rugalmasságát.


A hagyományos kínai orvoslás szerint az egészség feltétele az életenergia, a csi (chi) akadálytalan áramlása a testben. Ha ez az áramlás valahol megszakad, akkor betegségek üthetik fel a fejüket. A méz alkalmazása azért előnyös, mert segít szabályozni a test energiaáramlását, és visszaállítani egészséges egyensúlyt. A méz vitamin (B vitaminok és C vitamin), ásványi anyag tartalma (kalcium,réz,vas,mangán,foszfor,kálium,nátrium,cink) mélyen bejut a bőrbe, a salakanyagokat kiszívja, és magába gyűjti (amit a masszázs végén eltávolítunk).A méz a fentieken kívül még természetes antioxidánsokat és antibiotikumokat is tartalmaz. A méz hatására a sejtek jobban használják fel az oxigént.

A méz száradásával - kézhez ragadása miatt - a paskoló mozdulatok egy idő után kissé fájdalmas érzést keltenek, de megéri kibírni, mert jótékony hatása akár 2 héten át is érezhető!


Nagyon fontos a jó minőségű,tiszta méz használata a masszázshoz! A mézes masszázs hatékonyan alkalmazható:


- Gerincbántalmak

- Nyak-, váll- és hátfájdalmak

- Reumatikus panaszok

- Izületi problémák, fájdalmak


- Migrén

- Visszatérő fertőzések

- Krónikus kimerültség

- Depresszió esetén


Elsősorban Hölgy pácienseknek ajánlom!


Minden masszázs végére kérhető, lingam, vagy jóni masszázs!!!

www.taomassage.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!
______________________________________________________